Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
 • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σημαντική ποσότητα φαρμάκων προσέφερε το Hotspot Νεάπολης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα φάρμακα παρέδωσαν η επιστ. υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη. Οι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης του Hotspot και οι ωφελούμενοι της δομής στήριξαν έμπρακτα τη δράση μας, διατηρώντας ζωντανό το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μία δομή στήριξης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μέσω της παροχής δωρεάν φαρμάκων, παραφαρμακευτικών προϊόντων και λοιπού υγειονομικού υλικού. Οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται κατόπιν υπόδειξης συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής από Ιατρούς συναφούς ειδικότητας, Ιδιώτη ή του Δημοσίου.

Για όσους επιθυμούν να δωρίσουν φαρμακευτικά σκευάσματα που πλέον δεν χρειάζονται και δεν έχουν λήξει, μπορούν είτε να τα προσκομίζουν στο Hotspot Νεάπολης, το οποίο στη συνέχεια θα τα παραδώσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο είτε να τα προσφέρουν οι ίδιοι απευθείας στο Κοινωνικό Φαρμακείο. 

Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συνεισφέρει σε αυτή τη προσπάθεια.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Κοινωνικό Φαρμακείο:

Διεύθυνση: Τοπάλη 14

Τηλ: 2421031023

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
 • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
 • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
 • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 • Ώρες λειτουργίας:    7πμ-15:30μμ

Τι μπορείς να δωρίσεις στο Κοινωνικό φαρμακείο


Κατηγορίες και Προϋποθέσεις

Δώρισε κάθε φάρμακο σε ανοιχτό ή κλειστό κουτί, ακόμα και αν έχει περισσέψει μικρή ποσότητα. Αρκεί:

 • να μην έχει λήξει.
 • να μην είναι ανοιχτό: σιρόπι, αλοιφή, σταγόνες, εισπνεόμενο, κολλύριο, διάλυμα, γαλάκτωμα.
 • να μην ανήκει στην κατηγορία δίγραμμων συνταγών.
 • να έχει συντηρηθεί σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου και μακριά από κάθε πηγή θερμότητας και υγρασίας (π.χ. κουζίνα, μπάνιο).

Δώρισε ορθοπεδικά είδη και βοηθήματα βάδισης. Αρκεί:

 • να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά χωρίς σκισίματα και φθορές.
 • να μη λείπουν εξαρτήματα που τα κάνουν ακατάλληλα προς χρήση.

Δώρισε παραφάρμακα και υγειονομικό υλικό αρκεί:

 • να μην έχουν λήξει και να έχουν διατηρηθεί σωστά.

* Ανοιχτές συσκευασίες με βιταμίνες σε χάπια ή κάψουλες μπορούν να δωριθούν μόνο αν βρίσκονται σε blisters.

* Τα βρεφικά γάλατα πρέπει να έχουν σφραγισμένη συσκευασία.

Δώρισε ιατρικές συσκευές αρκεί:

 • να λειτουργούν σωστά.

Δώρισε άλλα αναλώσιμα. Αρκεί:

 • να είναι σφραγισμένα και να μην έχουν λήξει αν πρόκειται για αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται σε: οξυγονοθεραπεία, διαβήτη, επίδεση τραυμάτων πάσης φύσεως και χειρουργικές πράξεις.
 • αν  είναι σφραγισμένα αν πρόκειται για αναλώσιμα υλικά όπως είναι σύριγγες, ουροσυλλέκτες, πάνες, υποσέντονα.

Όλα τα φάρμακα και προϊόντα υγείας που δωρίζονται, ελέγχονται από την φαρμακοποιό του Κοινωνικού Φαρμακείου πριν χορηγηθούν στους ωφελούμενους.

2024 02 14 HOTSPOT Soc Pharmacy1

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA

 

Το HOTSPOT Νεάπολης στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005087, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27"

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....