Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ)

 khfh logo Volou 2023  khfh logo Agria 2023  khfh logo Agxialou 2023

 

ΤΑ ΚΗΦΗ 2021-2027

 poster A3 1        Η Πράξη αφορά στην συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Βόλου, Αγριάς, Νέας Αγχιάλου έως 31/12/2025 από το Δήμο Βόλου (Τελικός Δικαιούχος). Στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας (νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, φυσικοθεραπεία, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, κοντινοί περίπατοι, και προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε ηλικιωμένα άτομα, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κ.λ.π.) από εξειδικευμένα στελέχη (νοσηλευτές, κοινωνικούς φροντιστές, φυσικοθεραπευτές, βοηθητικό προσωπικό).
Έμμεσα ωφελούμενοι είναι το οικογενειακό περιβάλλον των ηλικιωμένων (φροντιστές), που εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται μέσω ανακοινώσεων και αφισών που αναρτώνται σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, δελτίων τύπων στις τοπικές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα του τελικού δικαιούχου. Πληροφορίες διατίθενται επίσης στις λοιπές δομές κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου Βόλου.
  Οι δομές των ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) λειτουργούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης της απόφασης ένταξης πράξης και προβλέπεται να λειτουργούν ως συνεχιζόμενες δομές έως 31/12/2025

  Συνέχιση λειτουργίας ΚΗΦΗ Βόλου, Αγριάς, Νέας Αγχιάλου

κωδ. ΟΠΣ 6003251

πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 858.432,90€
Υποέργο 1:ΚΗΦΗ ΒΟΛΟΥ 296.523,50€
Υποέργο 2:ΚΗΦΗ ΑΓΡΙΑΣ 313.119,30€
Υποέργο 3:ΚΗΦΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ 248.790,10€

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias

Στην δική μας αντίληψη αποτελεί βασική προτεραιότητα η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των ηλικιωμένων, η παραμονή στο οικείο περιβάλλον και η υποστήριξη τους με συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε να παραμείνουν ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούν στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, 3 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) τα οποία αποτελούν σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Βασικοί σκοποί των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Banner KHFH 2023

Οι ωφελούμενοι του Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας Βόλου και προσκύνησαν με ευλάβεια το νυμφίο. Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Βόλου σας εύχονται Καλό Πάσχα με υγεία. 

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη δομή του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) εκδήλωση με τη συμμετοχή των προπρονηπίων του Παιδικού Σταθμού Δήμου Βόλου (Ορφέας).

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 01/04/2024 πραγματοποιήθηκε, η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με στελέχη του Κέντρου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) και αναλυτικότερα με την κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), την κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου (Ψυχολόγος).

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 11/03/2024 , η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Αστέγων Βόλου κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου και με τη Νοσηλεύτρια κα Χαρίκλεια Βασιλειά.

Την Πέμπτη 27/12/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσλεύτριας-υπεύθυνης του ΚΗΦΗ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης κα Τζερεμέ Έφη του Βοήθεια Στο Σπίτι Αγ. Αναργύρων του Δήμου Βόλου. 

Διανύοντας το μήνα Δεκέμβριο αποφασίσαμε με όλους τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά προκειμένου να μπούμε στο πνεύμα των εορτών και των Χριστουγέννων.

Περισσότερα Άρθρα …

Υποκατηγορίες