Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Job Centre LOGO

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης

Συνέχιση λειτουργίας Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (job center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 6005092

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».

Το Job Center στο Δήμο Βόλου Βόλου αποτελεί συνεχιζόμενη δομή από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 της ΣΒΑΑ Βόλου, στοχεύοντας στην προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων σε συνέργεια και διαλειτουργικότητα με τις λοιπές κοινωνικές δομές της ΣΒΑΑ Βόλου 2021-2027 και σε άμεση συνέργεια με τις προνοιακές δομές του ΟΤΑ και της Πολιτείας. Η δομή αποτελεί εξειδικευμένη δομή για την απασχόληση παρέχοντας υπηρεσίες πληροφόρησης για την εύρεση εργασίας, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης (coaching), προσβασιμότητα σε ηλεκτρονικά μέσα στήριξης των ανέργων και των αναζητούντων εργασία, τεστ επαγγελματικών κλίσεων με έμφαση στους εφήβους και τους νέους, παραπομπή σε άλλες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναζητούντα εργασία καθώς και διασύνδεση με θέσεις εργασίας ή/και εργοδότες. Η δομή απασχολεί συνολικά 6 άτομα (5 άτομα κοινωνικών ειδικοτήτων και 1 διοικητικό υπάλληλο υποδοχής) και στοχεύει να εξυπηρετήσει την πρώτη διετία της συνεχιζόμενης λειτουργίας του 250 αναζητούντες εργασία στην ευρύτερη περιοχή παρέμβασης.

ΓΕΝΙΚΑ

 Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Centre) είναι μια κοινωνική δομή που εφαρμόζει πρακτικές προώθησης της απασχόλησης των ανέργων και των ατόμων που πλήττονται από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό και διασυνδέει τις υπηρεσίες απασχόλησης με τις αυτοδιοικητικές προνοιακές υπηρεσίες.

    

Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται και ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση καθώς και κοινωνικούς φορείς για τη δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

Η δομή απευθύνεται σε ωφελούμενους ανέργους / μειονεκτούντα άτομα, κατά προτεραιότητα της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ Βόλου, οι οποίοι εντάσσονται μέσω πρόσκλησης / συνέντευξης ή παραπομπής ως Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρ. ΚΕΑ) ή/και ως ωφελούμενοι των δομών υποστήριξης της φτώχειας και του ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Η δομή στελεχώνεται από : 3 (τρείς) κοινωνικούς λειτουργούς, 1 (έναν) ψυχολόγο, 1 (έναν) διοικητικό υπάλληλο και 1 (έναν) οικονομολόγο μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

 

JobC Banner Website

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση από το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου στα πλαίσια της προώθησης του επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία του Δήμου Βόλου και στήριξης ευάλωτων κοινωνικοοικονομικά ομάδων.

Την Τρίτη 30/04/2024 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Βόλου.

Την Παρασκευή 19η Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση από το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" Δημου Βόλου προς τους αγγλόφωνους/φωνες διαμένοντες/νουσες της Ελεγχόμενης Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο (ΜΟΖΑ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, επισκέφτηκαν το χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου τα στελέχη του Ειδικού κέντρου ημέρας διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Κάθε χρόνο, στις 28 Απριλίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί για να υπενθυμίζει τη σημασία της προώθησης ασφαλών και υγιών χώρων εργασίας για όλα τα άτομα. Με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό να αντιμετωπίζει εξελισσόμενες προκλήσεις και κινδύνους, ο εορτασμός αυτής της ημέρας καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της πρόληψης

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job CenterΔήμου Βόλου επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεαπόλεως με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης και γνωστοποίησης συνέχισης λειτουργίας της Δομής αλλά και τον αμφότερο καθορισμό πλάνου συνεργασίας.

Την Τρίτη 09/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό

 Την Παρασκευή  05η  Απριλίου το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους σπουδαστές/σπουδάστριες και αποφοίτους του  Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου με θέμα: «Επιχειρείν στον Τουρισμό: Πρώτα Βήματα για τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης».

Στις 5 Απριλίου 2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας. Το "Job Center" αποτελεί μία εξατομικευμένη Κοινωνική Δομή για την Απασχόληση από τον Δήμο Βόλου.

Η βασική στοχοθεσία αφορά την ενίσχυση της απασχολησιμότητας καθώς και την ένταξη και επανένταξη των πλέον κοινωνικοοικονομικά αδύναμων συμπολιτών/ισσών μας με την αγορά εργασίας.

Περισσότερα Άρθρα …