Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΚΗΦΗ Αγριας
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκαν προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας στις 14/6/2024 στο χώρο του ΚΗΦΗ. Οι δύο παραπάνω δομές προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες, που τις έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η κα Ρηγώνη Μαρία υπεύθυνη-νοσηλεύτρια, η κα Μαμούρη Αγορίτσα-κοινωνική φροντίστρια και η κα Καραμανώλα Παναγιώτα-κοινωνική φροντίστρια από το ΚΗΦΗ Αγριάς και ο κ. Απόστολος Αθανασίου-κοινωνικός λειτουργός,  η κα Παναγιώτα Παπαντωνίου-κοινωνική λειτουργός, η κα Βασιλική Μπλιούρη-ψυχολόγος και η κα  Βασιλική Μυλωνά-ψυχολόγος από το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών.

 Αμφότερες οι δομές ενημέρωσαν για τις προσφερόμενες παροχές, τον τρόπο λειτουργίας τους, τις προϋποθέσεις ένταξης των μελών και προγραμμάτισαν από κοινού δράσεις, προκειμένου ν’ αποκομίσουν  οι ωφελούμενοι τα μέγιστα δυνατά οφέλη των υπηρεσιών τους.

 Το ΚΗΦΗ φιλοξενεί άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα,  φυσικοθεραπεία, λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και μετακίνηση από και προς την οικία τους, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των μελών, όσο και των φροντιστών.

 Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24280-91040.

  Το πρόγραμμα Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 2023 και υλοποιείται από τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης "Δίοδος ΑμΚΕ". Αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και βρίσκεται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που το στελεχώνουν (δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και δύο Ψυχολόγοι) έχουν τη δυνατότητα:

  • να βρεθούν και να ενεργήσουν στο πεδίο δράσης
  • να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον κόσμο στον χώρο τους ή σε όποιο μέρος διαμένουν ή φιλοξενούνται και να προχωρήσουν στην καταγραφή υλικών και άλλων αναγκών
  • να παρέχουν προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο του Νομού που εξασφαλίζει την τροφοδοσία τους από τις διαθέσιμες αποθήκες τροφίμων και αναγκών- να παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης δια ζώσης στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ (Μεταμορφώσεως 23Α, 38333 Βόλος) ή εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου (6936708485) ή διαδικτυακής πλατφόρμας (skype, viber, whats app, messenger).

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μέσω συνεδριών ατομικής θεραπείας προς τον γενικό πληθυσμό, κατοίκους νομού Μαγνησίας αποκλειστικά, με προτεραιότητα τους πλημμυροπαθείς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00 στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ ή στα τηλέφωνα 24210-31993 και 6936708485.

ΚΗΦΗ ΑΓΡΙΑΣ - ΚΕΝΤΡO ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Υπεύθυνη δομής:   Ρηγώνη Μαρία
Διεύθυνση:  Δημοκρατίας με Δράκειας
 Τηλ:  24280 91040
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2024 05 24 KHFH Agrias KK Not Piliou

Tο ΚΗΦΗ  Αγριάς είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.  

Rounded square transparent KHFH

 

visual id ESPA 1024x237